kl 05:03

Mowinckel tok sølv

Ragnhild Mowinckel ble historisk med sitt andre sølv i Pyeongchang da hun var kun ni hundredeler bak gullvinner Sofia Goggia i utforbakken.

Molde-kjøreren hadde nest beste tid på toppen og lå et tidel foran italienske Goggia. Etter fjerde mellomtid var hun et tidel bak, og i mål var Mowinckel ni hundredeler bak den italienske vinneren.

En måpende Mowinckel tok seg til hodet, smilte og ristet på hodet da hun så sin egen tid i målrområdet.

– Jeg var overrasket i storslalåm (sølv), men dette her … Det er så utrolig kult. Det er det sykeste, sa hun til Eurosport.

NTB

Foto: NTB Scanpix

Overrasket med sølv

20. feb 2018 kl 23:32

Ba om tilgivelse for å ha kritisert lagvenninne

Rødøyd ba skøyteløper Kim Bo-reum tirsdag om tilgivelse for å ha kritisert en lagvenninne, etter at 360.000 mennesker ville ha henne sparket ut av OL-troppen.

Sør-Koreas trio ble bare nummer sju i kvartfinalen i lagtempo mandag, etter at Noh Seon-yeong ikke greide å holde følge med Kim og Park Ji-woo. I et TV-intervju etterpå gjorde Kim intet for å legge skjul på hvem som hadde skylden.

– Vi gikk veldig bra, men så var det en som ikke greide å holde følge, og da ble det slik, sa hun med det mange tolket som et hånflir.

– Vi trodde ikke Seon-yeong skulle gjøre det så dårlig, sa Park.

TV-bilder viste Noh som begynte å gråte da Kim og Park helt overså henne etter målgang.

Etterpå dukket det opp en underskriftskampanje på sosiale medier med krav om at Kim og Park skal kastes ut av landslaget og fra OL.

– Det er en skam at slike folk med personlighetsproblemer skal representere landet vårt i OL, sto det i oppropet som tirsdag kveld lokal tid hadde fått 360.000 underskrifter. Selv presidentens kontor hadde en lenke til oppropet.

Kim måtte stenge sin Instagram-konto på grunn av alle de negative kommentarene som dukket opp der, og hennes utstyrssponsor opplyste at hennes avtale ikke blir fornyet.

Tirsdag møtte Kim rødøyd og tydelig preget til en hastig innkalt pressekonferanse.

– Mange ble nok såret av det jeg sa i TV-intervjuet. Jeg er veldig lei meg og vil oppriktig be om tilgivelse, sa hun.

NTB

Foto: Roberto Schmidt / AFP Photo / NTB Scanpix

20. feb 2018 kl 18:51

Vekker avsky og harme: - Helt sykt

IOC var tydelige på at russere med en mørk dopingfortid aldri ville få invitasjon til vinterlekene i Pyeongchang. Men det finnes ett unntak: Jurij Tjarkovskij (75). Reaksjonene er sterke.

Les mer i artikkelen under.

Foto: Svein Lindwall / Expressen

Plutselig dukket skandaletreneren opp i OL. Vekker avsky og harme: - Helt sykt

20. feb 2018 kl 17:18

Bjøntegaard vraket - Birkeland får sjansen

Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen utgjør mennenes OL-stafettlag. Erlend Bjøntegaard er dermed vraket.

Bjøntegaard har meldt seg på i stafettdiskusjonen med gode prestasjoner i OL, men da uttaket ble klart tirsdag kveld norsk tid ble det klart at landslagsledelsen gir fornyet tillit til Lars Helge Birkeland.

På kvinnesiden skal Tiril Eckhoff, Marte Olsbu, Synnøve Solemdal og Ingrid Tandrevold gå. Det er de fire som har gått alle distansene så langt i OL.

Lagene er kun tatt ut i alfabetisk rekkefølge, og det er ikke bestemt hvem som skal gå hvilken etappe.

Før OL syntes det temmelig klart at Emil Hegle Svendsen, Lars Helge Birkeland og brødrene Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø ville utgjøre det norske stafettlaget for menn i Pyeongchang. Den nevnte kvartetten var i egen klasse på verdenscupstafetten i Ruhpolding i midten av januar og slo nærmeste konkurrent Frankrike med 24,5 sekunder.

Emil Hegle Svendsen og Bø-brødrene var sikre kort på laget, men i kampen om den siste plassen meldte Erlend Bjøntegaard seg på. OL-debutanten innledet vinterlekene i Sør-Korea med femteplass på sprinten og fulgte opp med niendeplass på jaktstarten. Han ble nummer sju på fellesstarten.

På normaldistansen måtte han vike plass for Lars Helge Birkeland. Sørlendingen innledet sitt OL med en blytung dag. Fire tilleggsminutter og 60.-plass i mål ble fasiten.

Han fikk likevel tillit på stafetten.

NTB

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

20. feb 2018 kl 16:53

Svendsen: - Ble forbanna da jeg så Fourcade

Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø reddet OL-sølv på miksstafett etter et tung start for kvinnene.

På siste etappe var Frankrike og Martin Fourcade i en egen klasse.

– Jeg ble forbanna da jeg så Fourcade - og hvor god han var på siste stående. Jeg var ikke i nærheten av å ta ham. Da var det bare å plaffe ned blinkene for min del. Jeg hadde ingenting å tape - og det gikk jo greit, sier Svendsen til Dagbladet.

Les mer i artikkelen under.

Svendsen: - Ble forbanna da jeg så Fourcade

20. feb 2018 kl 16:48

Rasende Graabak: Kastet stol og måtte dyttes ut i løypa

Medaljene har uteblitt for de norske kombinertherrene.

For Jørgen Graabak kokte det over.

– Du blir forbannet. Du har en drøm når du kommer hit: Det er å kjempe om medaljer. Når drømmen ryker, svartner det litt, sier Graabak til Dagbladet.

Les mer i artikkelen under.

Rasende Graabak: Kastet stol og måtte dyttes ut i løypa

20. feb 2018 kl 15:48

Spår norske medaljer

I morgen står lagsprint på programmet i Pyeongchang. Marti Bjørgen og Maiken Caspersen Falla utgjør damelaget, mens Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo går for herrene.

Gutta i studio tror på norsk jubel i morgen.

– Jeg håper Bjørgen vinner og tar rekorden med flest medaljer i OL, sier Vareide.

– Det blir nervepirrende som alltid, men Norge bør ha det beste laget. Jeg tror Norge vinner med to centimeter, supplerer Stalsberg.

20. feb 2018 kl 15:42

Møter Russland i kvartfinalen

Norges ishockeylag gikk i dag til kvartfinalen i OL. Tom Stalsberg er svært imponert:

– I dag måtte de vinne, eller så var de ute. Aleksander Bonsaksen ble utvist, men så kom han inn igjen og avgjorde kampen. Utrolig.

Han tviler imidlertid på at de kan hamle opp med Russland i kvartfinalen.

– Vi har ikke akkurat gode resultater mot Russland. Det er mange gode hockeynasjoner som Sverige, USA, Canada og Finland. Det er superbra å ha nådd kvartfinale. Dette betyr forhåpentligvis mye for norsk hockey.

20. feb 2018 kl 15:32

Intens medaljekamp

Etter at dagens øvelser er unnagjort har Norge og Tyskland like mange gull. Begge nasjonene har 11 topplasseringer. Norge ligger fremdeles foran på antall medaljer totalt. Stalsberg spår en intens medaljekamp mot slutten av mesterskapet.

– Den er jo allerede brutal. Det viser hvor stor bredde det er i Tyskland og Norge når det gjelder idretter. Det deles ut mange medaljer i langrenn og skøyter også, og der er Norge gode, sier Stalsberg.

– Tyskland driver med bob, aking og sånne ting. Det gjør ikke vi. Det er store idretter altså, for all del. Jeg ser bob hvert fjerde år, men når jeg ser det, så er det spennende.

20. feb 2018 kl 15:27

Vareide og Stalsberg er gjester

Da er OL-studio i gang. I dag er YouTube-kjendis Dennis Vareide og Tom Stalsberg fra Dagbladet gjester.

Vareide har vært tilstede under OL, og koste seg stort.

– Det var spesielt å få være på plass i et OL.

Han fikk sett flere konkurranser, og forteller at det var varierende oppmøte på de ulike øvelsene.

– Noen plasser var det veldig tomt, mens andre plasser var det stappa fullt. Sørkoreanerne er ikke interessert i det samme som oss, og i skøytehallen var det god stemning.

20. feb 2018 kl 14:28

Testet positivt to ganger

Ifølge den tyske journalisten Hajo Seppelt skal curlingspilleren Alexander Krusjelnitskijs ha testet positivt på ulovlige stoffer to ganger i OL. Det har tidligere vært kjent at både A- og B-prøven fra den første testen av russeren var positiv for meldonium. Seppelt skriver på Twitter at Krusjelnitskijs skal ha avlagt en ny positiv prøve dagen etter.

20. feb 2018 kl 14:10

4.-plass på Riiber

På oppløpet går det ikke for Riiber. Han taper for de tre tyskerne. Johannes Rydzek vinner foran Fabian Riessle og Eric Frenzel.

20. feb 2018 kl 14:08

Kjemper

Det er Riiber som kjemper mot tre tyskere. Kan det gå for nordmannen?

20. feb 2018 kl 14:07

Gullkamp

Med rundt én kilometer igjen til mål er jar Magnus Riiber fortsatt med i gullkampen. Dett blir svært spennende!

20. feb 2018 kl 13:31

Kan det bli en ny medalje?

Den russiske OL-delegasjonen bekreftet tirsdag at curlingspilleren Alexander Krusjelnitskijs B-prøve også er positiv.

Krusjelnitskij testet positivt på meldonium, men ifølge russerne har curlingspilleren utelukkende fått i seg stoffet én gang.

Den russiske OL-delegasjonen uttalte at de "oppriktig angrer over hendelsen".

Krusjelnitskij testet positivt på meldonium, men ifølge russerne har curlingspilleren utelukkende fått i seg stoffet én gang. Ifølge delegasjonen ville slik bruk uten effekt i jakten på prestasjonsforbedring.

På generell basis, har Per Wiik Johansen, fagsjef medisin i Antidoping Norge, tidligere uttalt følgende om stoffets effekt:

– Det er hevdet at stoffet kan påvirke utholdenhet (øke denne), gi bedre restitusjon etter trening/konkurranse, muligens gi en bedre stresstoleranse/-mestring og ha en sentralstimulerende effekt. Dette er jo effekter som man vil kunne dra nytte av innen idretten.

Det uklart hvilken straff Krusjelnitskij får. Han tok OL-bronse foran Norge sammen med kona Anastasia Bryzgalova i mixed curling.

Om Krusjelnitskij diskes, kan det bety OL-medalje for Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien.

(NTB/Dagbladet)

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

Les mer om meldonium på Antidoping Norges hjemmeside