19. mai 2018

Gode ønsker

Stian Blipp, som selv giftet seg i dag, hadde bare gode ønsker å komme med til prinseparet.

19. mai 2018

- Mer konservativt

Se og Hørs kongehuseksperter tror det blir en storstilt fest i kveld, men det stilles spørsmål ved om det varer til langt utpå natta. Det britiske kongehuset er nemlig hakket mer konservativt enn det norske - der kongelige bryllup i nyere år har vart til soloppgang.

19. mai 2018

Ville kaker

Christopher Sjuvre spekulerer på hvordan den kongelige kaken kommer til å se ut. Basert på tidligere bryllup, kan vi vente oss noe overdådig og ekstremt.

19. mai 2018

Kakefest

For å mate bryllupsgjestene med kake, har paret ansatt Claire Ptak, som eier Violet Bakery i Hackney.

Hun skal lage en organisk kake med smak av sitron og hylleblomst, som skal dekkes av smørkrem og dekoreres med friske blomster. Dette skal angivelig være første gang det ikke serveres fruktkake i et kongelig bryllup.

Hør matredaktør Christopher Sjuves begeistring om kaken i vår direktesending.

19. mai 2018

Presten «alle» snakker om

19. mai 2018

Humoristisk

Mange tar seg friheter i sosiale medier. Enkelte mener blant annet at Pippa, hertuginne Kate sin søster, har kledd seg ut som en isteflaske.

19. mai 2018

Slørets hemmelighet

Kensington Palace har avslørt at Meghan Markles lange, vakre slør - designet av Waight Keller - har en spesiell betydning. Den har nemlig påbroderte blomster fra de 53 nasjonene som inngår i Samveldet av nasjoner - eller The Commonwealth.
Meghan skal som kjent jobbe med ungdom i Samveldet av nasjoner framover.

Foto: NTB scanpix

19. mai 2018

Se det historiske kysset

19. mai 2018

Ut på tur

Det er ingen tvil om at det forelskede paret nyter bryllupsdagen. Nå skal de ut på en tur gjennom Windsor, før det er duket for lunsj i regi av dronning Elizabeth.

Foto: NTB scanpix

19. mai 2018

Disse bærer sløret

Tidligere denne uka ble derimot lista med brudepiker og -svenner offentliggjort, og det kom fram at det er de yngste i kongefamilien som får rollen.

Prinsesse Charlotte (3), Florence van Cutsem (3), Remi Litt (6), Rylan Litt (7), Ivy Mulroney (4) og Zalie Warren (2), alle under åtte år, skal være brudepiker. De fulgte henne et stykke på veien til alteret. Det samme gjorde brudesvennene prins George (4), Jasper Dyer (6), Brian Mulroney (7) og John Mulroney (7).

Det er de som bærer Makrles vakre slør.

Foto: NTB scanpix

19. mai 2018

Dette skal de nå

Det nygifte paret skal kjøre i åpen vogn gjennom Windsors gater, en tur som tar om lag 25 minutter. Deretter er det lunsj i St. Georges Hall på Windsor slott, i regi av dronning Elizabeth.

19. mai 2018

Seierskysset

Foran tusenvis av mennesker feiret det nygifte paret med et kyss.

Foto: NTB scanpix

19. mai 2018

- Det kan ha vært too much

  • For erkekonservative briter kan han ha vært litt too much, men det gjenspeiler veldig hvem Meghan og Harry er. Han er lokalisert i New York, og ble etterfulgt av et gospelkor, så det var veldig Meghan. De britiske kongelige lo litt og var sjokkerte, rett og slett, sier Se og Hørs ekspert Caroline Vagle.

Hun prater om Michael Curry, som holdt en 13 minutter lang tale under vielsen. I sosiale medier er han blitt den store snakkisen fra vielsen.

19. mai 2018

Vakker vielse

Flere musikalske innslag som gospelkor, cellospilling og salmer står på programmet i St. George's-kapellet. Det er mange med blanke øyne som følger med - både fra inne i kapellet og utenfor.

Cellisten er ingen ringere enn 19 år gamle Sheku Kanneh-Mason, som i 2016 vant en musikkonkurranse BBC organiserte. Orgelet ble spilt av Luke Bond.

19. mai 2018

Plukket blomstene selv

Som Finn Schjøll spekulerte på tidligere i dag, stemmer det tydeligvis at prins Harry har plukket flere av blomstene i Meghans brudebukett.