kl 16:02

Manchester United signerer VM-brasilianer for en halv milliard

Manchester United har betalt i overkant av 500 millioner kroner for brasilianske Fred.

BBC melder torsdag at United blar opp 47 millioner pund, eller 506 millioner norske kroner, for spilleren som kommer fra den ukrainske klubben Sjakhtar Donetsk.

25-åringen er for tiden opptatt med VM-spill for Brasil. Han har skrevet under en femårskontrakt med de røde.

Fred er manager José Mourinhos annet sommerkjøp. Det første var den portugisiske midtstopperen Diogo Dalot.

– Dette er verdens største klubb, og jeg er overlykkelig over at jeg får lov til å være en del av dette fantastiske laget, sier Fred.

(NTB)

NTB scanpix

kl 15:57

Danmark mistet seieren til VAR

NTB scanpix

Dansk nedtur: Full spenning før møtet med Frankrike

kl 13:42

Følg Danmark - Australia

kl 13:07

Island-stjerne satt ut av sex-spørsmål

MOSKVA (Dagbladet): Island hadde i dag en pressekonferanse før morgendagens kamp mot Nigeria i byen Volgograd.

Der kom det blant annet fram at de islandske spillerne vil få et etterlengtet møte med familiene sine.

Cardiff-spiller Aron Gunnarsson fikk i den forbindelse et spørsmål som satte ham litt ut.

– Vi vet at konene kommer. Har de islandske guttene sexnekt under VM?, ville en journalist vite.

– For tiden, ja, svarte Gunnarsson til latter fra salen.

– Iallfall så lenge konene ikke har ankommet, skjøt trener Heimir Hallgrimsson inn.

– Nei, vi har ikke fått noen sexnekt, det er tull, sa Gunnarsson etterpå, før han fulgte opp med:

– Skal dere bruke dette i nyhetene? Det går vel fint.

Island fikk med seg et viktig poeng mot Argentina i åpningen og bør ta poeng mot Nigeria om VM-drømmen skal leve videre.

Philippe Desmazes / AFP Photo / NTB Scanpix

kl 11:51

Drapstruet etter rødt kort

Colombiansk politi etterforsker netthets og drapstrusler mot Colombia-spiller Carlos Sánchez, som ble utvist da han laget straffe i VM-tapet mot Japan.

Sánchez ble utvist etter kun tre minutter i Colombias åpningskamp. Det satte sinnene i kok hos enkelte colombianere. Colombiansk politi etterforsker nå drapstrusler og netthets rettet mot spilleren, melder den colombianske radiostasjonen Bluradio.

Fiorentina-spilleren, som i vår var utleid til Espanyol, ble utvist etter å ha reddet et japansk skudd med hånden i åpningsminuttene. Japan scoret på straffen og vant kampen 2-1.

Det er ikke rart at politiet tar truslene på alvor. For 24 år siden ble den colombianske landslagsspilleren Andrés Escobar skutt og drept etter å ha scoret selvmålet som sendte Colombia ut av VM i USA.

(NTB)

Vadim Ghirda / AP

kl 11:02

David Beckham tror England vinner VM

Englands tidligere landslagskaptein David Beckham tror England møter Argentina og Lionel Messi i finalen i årets fotball-VM i Russland.

Beckham snakket til mediene under et PR-arrangement i Kina og uttrykte optimisme på lagets vegne etter at kaptein Harry Kane ordnet 2-1-seier over Tunisia i åpningskampen.

England har måttet døyve mange VM-skuffelser etter sin første og eneste tittel på hjemmebane i 1966. Forrige gang laget gikk så langt som til kvartfinale var i Tyskland i 2006 med Beckham som kaptein.

Ellers har England enten ikke kvalifisert seg eller blitt slått ut før det er blitt snakk om finale. En semifinale (1990) er det lengste landet som «oppfant» fotballen har kommet de siste 50 årene.

– Jeg tror Argentina vil møte England i finalen, sier Beckham.

– Jeg tipper England som vinner, men jeg er åpenbart forutinntatt på grunn av mine følelser for landet mitt.

Han ble selv utvist i åttedelsfinalen mot Argentina i 1998, en kamp som nær sagt som vanlig i VM endte med engelsk tap i straffesparkkonkurranse. Han håper det vil gå bedre i år.

– Jeg er glad for at England vant åpningskampen. Det er et ungt lag som kanskje ikke har så mye erfaring ennå, og reisen gjennom et VM-sluttspill blir tøffere og tøffere ettersom motstanden blir vanskeligere. Det er mange gode lag i et VM, sier Beckham.

England spiller sin neste kamp mot Panama søndag.

(©NTB)

Stefan Wermuth / Reuters / NTB Scanpix

kl 07:51

– Hvorfor skal argentinske fotballspillere bli bedre enn de norske?

Nils Arne Eggen (76) fnyser av dem som sier norsk fotball ikke kan svinge seg mot toppen internasjonalt igjen. – Bare tull, mener han.

På 1990-tallet hadde Norge sin storhetstid i herrefotball med RBK i mesterligaen og landslaget i to VM (1994 og 1998). Nå virker norsk spill i Champions League nesten utenkelig.

– Det er ingen grunn til at vi ikke skal bli like gode. Hvorfor skal argentinske fotballspillere bli bedre enn de norske? Det er jo et spørsmål om å trene mye og riktig, sier Eggen til NTB.

– Mange sier jo at resultatene til de beste RBK-utgavene og Egil Olsens landslag er «long gone», og at det bare er å glemme å komme tilbake dit?

– Det er bare tull. Det er klart at det er tøffere nå. I enda større grad enn før så kjøper jo fotballkapitalismen, litt halvkriminelt, opp klubber. Det blir jo etter min mening helt meningsløst når du betaler 1,5 milliarder kroner for en fotballspiller.

– Man må ikke glemme at går an å utvikle spillere uten at det koster så veldig mye. Det er dyktigheten i fagarbeidet som gjøres av trenerkorpset. Det å være fotballtrener er en pedagogisk jobb, og den krever kunnskap om mange områder.

Velge
– Er fotballspillere i Norge i dag for lite villig til å ofre nok for å bli gode?

– Det er jo en oppdragelse, og så må du velge de som er villige. Mitt poeng er at alle trenere må skaffe seg så mye kunnskap som mulig. Det er ikke bare å hoppe fra det å være spiller til å lede og utvikle et fotballag.

– Noen klubber er så heldige at de kan kjøpe hele tiden. Det aller viktigste for alle er å utvikle spillere og lag i et mønster. Det er mange flinke ute i Europa og i Norge også, men man må hele tiden være på jakt etter noe som kan utvikle enkeltspilleren. Det krever innsikt, sier Eggen til NTB.

Han liker det Lars Lagerbäck har gjort med landslaget og sier «at det eneste man kan måle en fotballtrener på, er resultatene».

Han trente sist på toppnivå i 2010. Eggen har en trolig uslåelig merittliste med Rosenborg. På slutten av 1990-tallet var flere utenlandske klubber interessert i å knytte til seg trønderen.

– Jeg fikk jo tilbud fra Liverpool, men vet ikke hvor seriøst det var. Jeg sa uansett nei. Kona mi svarte på et par av telefonoppringningene også. Hun var klar på at til Liverpool skal vi i hvert fall ikke flytte, sier Eggen.

(NTB)

kl 07:06

Mexico og Serbia bøtelagt

Mexico og Serbia har fått over 80.000 kroner hver i bot på grunn av tilhengeres støtende tilrop og upassende oppførsel.

Bøtene på 10.000 sveitserfranc ble bekreftet av FIFAs disiplinærkomité onsdag. Noen av Mexicos tilhengere ropte «puto» under 1-0-seieren over Tyskland i Moskva søndag. Det betyr mannlig prostituert på spansk og var myntet på motstandernes spillere.

Deler av Mexico-fansen ropte ifølge nyhetsbyrået AP en homohetsende sang når Tysklands keeper Manuel Neuer gjorde seg klar for å ta femmeter. Ropet er ofte hørt av latinamerikanske tilhengere og har resultert i flere bøter fra FIFA i VM-kvalifiseringen.

FIFA har advart det mexicanske fotballforbundet, som vil bli straffet hardere om noe lignende skjer igjen under mesterskapet.

Det serbiske fotballforbundet har også fått en bot. Den kom etter at noen tilhengere hadde med et politisk og støtende banner fra 2. verdenskrig under lagets 1-0-seier over Costa Rico. Serbia har hatt problemer med høyreekstreme tilhengere tidligere.

FIFA har egne antidiskrimineringseksperter til å overvåke mesterskapet.

(NTB)

20. jun 2018 kl 20:53

Skulderskade for Englands landslagssjef

Englands VM-tropp i fotball ble rammet av skade onsdag. Landslagssjef Gareth Southgate slo skulderen ut av ledd på en joggetur.

  • Mye bedre at det rammet meg enn en av spillerne, sa Southgate til Englands fotballforbunds nettsted.

Han pådro seg skaden da han jogget nær EM-basen i Repino under en treningsfri dag.

  • Vi har et flott støtteapparat, og de var raskt på stedet, sa Southgate.

  • De skulle egentlig ha slappet av fordi vi ga spillerne litt fritid, men så ødela jeg det for dem og tvang dem til å jobbe likevel.

Da han samlet spillerne til møte onsdag, var det med armen i fatle.

  • Spillerne lurte fælt på hva jeg hadde drevet med, sa han.

England slet seg til 2-1-seier over Tunisia i sin åpningskamp med to scoringer av lagkaptein Harry Kane. Det førte til ville jubelscener fra Southgate på sidelinjen.

  • Jeg blir nok nødt til å legge bånd på meg og juble mer behersket heretter. Legen har gjort det klart at det ikke vil være lurt å slenge armene omkring i seiersjubel, sa Southgate.

Neste motstander er Panama søndag.

(NTB)

NTB scanpix

20. jun 2018 kl 19:05

Hevder skjegget ikke er et stikk til Messi: - Nei, nei, nei

MOSKVA (Dagbladet): En av de store snakkisene i dette VM er Cristiano Ronaldo og hans målfeiring mot Spania, på den første scoringen. Var det et stikk til Messi da Ronaldo gned seg på haken som om han hadde bukkeskjegg?

Messi stilte opp på en Adidas-reklame med en geit og tittelen GOAT før VM. På engelsk er GOAT et akronym for «greatest of all time», som på godt norsk betyr tidenes beste.

I dag hadde Ronaldo også anlagt bukkeskjegg for anledningen, noe som ga ytterligere vann på den berømte mølla. Men ifølge lagkamerat Cédric Soares, har det ikke noe med Messi å gjøre.

– Jeg tror det et et valg han har tatt, på samme måte som at jeg har det, sier Cédric til Dagbladet og tar seg selv på skjegget i pressesonen etter kampen.

– Kanskje det bringer litt hell, så la oss beholde det slik, sier han videre.

– Har det har ingenting med Messi å gjøre?

– Nei, nei, nei, nei ... Definitivt ikke, sier Southampton-backen med latter i stemmen.

Hovedpersonen selv var ikke særlig snakkesalig. Ronaldo tok det berømte «telefontrikset» i det han passerte alle håpefulle journalister, som håpte å få noen ord.

Så lenge Ronaldo selv ikke vil uttale seg om saken, er nok ikke ballen lagt død.

Cedric Soares og Portugal gikk til topps i EM for to år siden, og ønsker selvfølgelig å gjenta den bragden i VM.

– Det er fortsatt veldig tidlig, VM har nettopp startet. Vi ønsker å være med til slutten, det er målet vårt, men vi vet at det er mye kvalitet og mange gode lag. Vi skal kjempe og spille med samme mentalitet som alltid, og forsøke å vinne, sier Cedric.

– Jeg mener vi har kvaliteter. Vi er ikke svakere enn noen andre. Vi kan heller ikke si at vi er sterkere enn alle andre. Vi må kjempe på banen, det er der det gjelder. Dere kan si hvem som er favoritt til å vinne, men vi skal kjempe på banen, sier han videre.

Om viktigheten av Ronaldo, sier han:

– Vi er glade for å ha ham. Han er veldig viktig for oss. Det er fakta. Og jeg er sikker på at vi vil hjelpe ham til å score så mange mål som mulig, for å hjelpe laget, sier Cedric om Ronaldo.

Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

20. jun 2018 kl 18:59

- VMs stussligste kamp så langt.

Uruguay er klare for åttedelsfinalen i VM etter sin andre 1-0-seier i gruppespillet.

– VMs stussligste kamp så langt. Et lag som ikke evner mot et lag som ikke gidder, skriver Lars Tjærnås på Twitter.

Luis Suarez scoret kampens eneste mål.

Uruguay trenger seier mot Russland på mandag hvis de skal vinne Gruppe A.

Les mer i saken under:

Marcos Brindicci / Reuters / NTB Scanpix

Uruguay avanserte uten å imponere

20. jun 2018 kl 16:15

Magikeren fra Madeira: Ronaldo ble historisk

Cristiano Ronaldo ble matchvinner da Portugal slo Marokko 1-0.

Portugiseren headet inn kampens eneste mål fire minutter ut i kampen.

Ronaldo står nå med fire mål på to kamper i VM.

Les mer i saken under:

Francisco Seco / AP / NTB Scanpix

Magikeren fra Madeira: Ronaldo ble historisk

20. jun 2018 kl 13:54

Geiteskjegg

MOSKVA (Dagbladet): Ronaldo har latt skjegget gro for anledninger og har såkalt geiteskjegg. Det spørs om det er et nytt stikk i retning Lionel Messi. Geit, som er goat på engelsk, brukes ofte som akronym for 'greatest of all time'. Da han scoret mot Spania feiret Ronaldo med å klø seg i skjegget.

20. jun 2018 kl 13:42

Iran lar kvinner se VM-kamp

Iranske myndigheter letter på jerngrepet og tillater kvinner å se fotball i offentligheten.

Tillatelsen gjelder riktig nok kun for Irans VM-kamp mot Spania onsdag. Det melder det iranske nyhetsbyrået ISNA.

Kvinner kan se kampen på storskjerm fra familietribunene inne på stadionene Azadi og Takhti i Teheran. Det vil være første gang siden den islamske revolusjonen i 1979 at kvinner får entre sportsarrangementer i landet.

Den midlertidige tillatelsen innebærer også at kvinner kan se Spania-kampen på andre offentlige steder.

– Hvis alt går greit, kan dette medføre en fjerning av forbudet, sier den kvinnelige politikeren Tayebeh Siavoshi, som er medlem av den iranske nasjonalforsamlingen.

Tross forbudet tok mange kvinner til gatene for å feire Irans 1-0-seier mot Marokko. Ifølge øyenvitner tok noen av seg hodeplagget og danset med mannlige fans ut i de sene nattetimer.

Iranske myndigheter har begrunnet forbudet med at kvinner må beskyttes fra «vulgær atmosfære og frenetiske, mannlige supportere». Under fotball-VM i Russland har iranske fans og kvinneaktivister protestert med plakater på tribunen. Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har uttrykkelig uttalt at det tillater protestene.

(NTB)

AP Photo/Themba Hadebe

20. jun 2018 kl 13:23

Hodeskadd spiller starter

MOSKVA (Dagbladet): Før kampen ble det meldt at Marokkos midtbanespiller Nordin Amrabat ikke skulle spille mot Portugal, etter at han pådro seg en hjernerystelse i åpningskampen. Men Amrabat starter mot Portugal. Han varmer opp med en beskyttelseshjelm.