Nr. 12 av 12

06. nov 2016

Fant ikke noe straffbart i nye Clinton-eposter ·

FBI avslutter den nye etterforskningen av Hillary Clintons e-poster, og står fast på sin beslutning om å ikke reise tiltale mot presidentkandidaten.

Les mer her

Nr. 11 av 12

31. okt 2016

Påstår at FBI-direktøren ville hjelpe Trump ·

  • I kraft av dine politiske handlinger, kan du ha brutt loven. Det skriver Harry Reid, leder for det demokratiske mindretallet i Senatet, til FBI-direktør James Comey, ifølge CNN. Reid mener at offentliggjøringen av etterforskningen er et forsøk på å påvirke valget, noe som ikke FBI-ansatte har lov til å gjøre i USA.

Les mer her

Nr. 10 av 12

31. okt 2016

FBI har skaffet ransakingsordre til datamaskin i Clinton-saken ·

FBI har skaffet de nødvendige tillatelsene til å gå gjennom innholdet på datamaskinen som knyttes til etterforskningen av Hillary Clintons epostserver, melder ABC News.

Nr. 9 av 12

30. okt 2016

– Vil ta uker å gjennomgå nye Clinton-eposter ·

Det vil ta flere uker å gå gjennom de nye epostene som kan ha betydning for granskingen av Hillary Clintons server-bruk, ifølge kilder med kjennskap til saken. Kildene hevder overfor avisa Wall Street Journal at FBI skal undersøke 650.000 eposter på en datamaskin som tilhører den tidligere kongresspolitikeren Anthony Weiner.

Nr. 8 av 12

28. okt 2016

Clinton: Ber om mer info fra FBI ·

Hillary Clintons kampanjeleder John Podesta krever i et brev at FBI «umiddelbart gir det amerikanske folk mer informasjon» om hvorfor byrået nå gjenåpner etterforskningen angående Clintons epost-bruk, ifølge flere amerikanske medier.

Nr. 7 av 12

28. okt 2016

Clinton sa null og niks om gjenopptatt etterforskning ·

Clinton nevnte ikke FBI-etterforskningen av hennes e-poster under en tale for hennes tilhengere i Cedar Rapids Iowa fredag.

Heller ikke da hun ble konfrontert av noen journalister ved ankomst i Cedar Rapids svarte hun på spørsmål.

Foto: Reuters / Brian Snyder

Nr. 6 av 12

28. okt 2016

Trump: – Håper FBI tar ut tiltale ·

Donald Trump sier at FBIs etterforskning av Hillary Clintons eposter tyder på at «systemet ikke er så rigget som jeg trodde». Han håper det vil bli tatt ut tiltale mot presidentkandidaten.

– Jeg tror FBI skal gjøre det rette, og redde ryktet sitt, sier Trump til velgere i New Hampshire fredag kveld.

Trump har tidligere gått hardt ut mot Clintons bruk av serveren. Han mener saken viser at hun ikke er egnet til presidentvervet og at hun i stedet bør dømmes til fengsel.

Foto: Reuters / Carlo Allegri

Nr. 5 av 12

02. sep 2016

Sladdete etterforskningspapirer ·

FBI offentliggjorde i begynnelsen av september totalt 58 sider av etterforskningspapirene, hvorav 14 sider var fullstendig sladdet. Der gikk det blant annet fram at de ikke fant noen beviser for at noen hadde brutt seg inn på serveren.

Les mer her

Nr. 4 av 12

22. aug 2016

Gransket flere e-poster ·

Det amerikanske utenriksdepartementet gransket i august ytterligere 14 900 e-poster som FBI oppdaget under etterforskningen av Hillary Clintons bruk av private e-postkontoer.

Les mer her

Nr. 3 av 12

05. jul 2016

– Ytterst uforsiktig ·

I juli avsluttet FBI sin ett år lange gransking av saken. FBI anbefalte ikke at det ble tatt ut tiltale mot Clinton, men fastslo at hun hadde opptrådt ytterst uforsiktig. De fant 110 eposter som inneholdt hemmeligstemplet informasjon.

Les mer her

Nr. 2 av 12

01. mai 2016

Fikk kraftig kritikk ·

I mai rettet utenriksdepartementet kraftig kritikk mot Clinton i en intern granskingsrapport, som fastslo at hun ikke sørget for å få e-postpraksisen juridisk godkjent.

Nr. 1 av 12

01. mai 2015

Brukte privat e-postkonto ·

Våren 2015 ble det kjent at Hillary Clinton brukte en privat e-postkonto, ingen offisiell, til jobbrelatert korrespondanse mens hun var utenriksminister fra 2009 til 2013. Det kan ha vært et brudd på amerikansk arkivlov, som fastslår at all tjenestekorrespondanse skal bevares for ettertida.

Saken kom fram da en komité i Representantenes hus ba om innsyn i Clintons e-postkorrespondanse om angrepet på den amerikanske ambassaden i Benghazi i Libya i 2012.

Foto: Reuters / Kevin Lamarque