Nr. 9 av 9

13. sep 2016

Dersom Donald Trump (70) vinner valget i november, vil han bli den eldste som noensinne flytter inn i Det hvite hus. Hillary Clinton (68) vil bli den nest eldste om hun vinner, bare forbigått av Ronald Reagan.

Nr. 8 av 9

13. sep 2016

Hillary Clinton sier hun ikke fortalte om lungebetennelsen fordi hun trodde hun skulle komme seg gjennom den og at den ikke skulle bli en stor sak.
– Jeg trodde ikke det skulle bli en så stor greie, sa Clinton i et intervju med CNNS Anderson Cooper seint mandag kveld.

– Jeg trodde ikke det skulle bli en stor greie

Nr. 7 av 9

13. sep 2016

I slutten av juli i fjor konstaterte Clintons privatlege at hun var frisk som en fisk og fullt restituert etter hjernerystelsen i 2012. Det var Clintons valgkampstab som offentliggjorde legens konklusjoner.

– Hennes helsetilstand er utmerket, og hun er fullt ut i form til å tjenestegjøre som USAs president, heter det i legens merknader.

Legen tilføyde at Clinton hadde lavt stoffskifte (hypotyreose) og årstidsbestemte allergier, samt at hun tok forebyggende blodfortynnende medisiner.

PDF: Her er Clintons helseattest

Nr. 6 av 9

13. sep 2016

Den 31. desember 2012 ble Hillary Clinton sendt til sykehus med blodpropp.

– Utenriksministerens leger oppdaget at det hadde dannet seg en blodpropp som følge av hjernerystelsen hun pådro seg for flere uker siden, opplyste Clintons talsmann Philippe Reines.

Hillary Clinton ble behandlet med blodfortynnende medisiner, og ble skrevet ut et par dager seinere.

Hillary Clinton innlagt på sykehus med blodpropp

Nr. 5 av 9

13. sep 2016

Hillary Clinton pådro seg en hjernerystelse i 2012, etter at hun besvimte og falt.

Talsmann Philippe Reines uttalte den gang at Clinton hadde vært plaget av et magevirus, og det at hun besvimte trolig var en følge av at hun hadde blitt dehydrert.

Nr. 4 av 9

11. sep 2016

Søndag måtte Hillary Clinton forlate en minneseremoni på 15-årsdagen for terrorangrepene mot New York. Seinere kom det fram at hun hadde blitt diagnostisert med lungebetennelse før helgen, og at hun ble overopphetet og dehydrert under minnemarkeringen.

Clinton snubler inn i bilen på vei fra 11. september-markering

Nr. 3 av 9

26. aug 2016

Trumps lege, som ga presidentkandidaten en skinnende helserapport, avslørte at han skrev brevet på fem minutter. - I hastverket ble ordene ikke helt som de var ment, innrømmet Harold Bornstein overfor NBC News. Han sto samtidig ved at presidentkandidaten var ved god helse.

Nr. 2 av 9

23. aug 2016

Da Clinton deltok på talkshowet Jimmy Kimmel Live fnyste hun av Trump-leirens påstander om at hun mangler den fysiske utholdenheten for å mestre presidentvervet. - På den ene siden tror jeg det er en del av en skrullete strategi, på den andre siden gir det ingen mening. Og jeg går ikke rundt og setter spørsmålstegn ved Trumps helsetilstand. Jeg tror han er frisk som en fisk, sa hun.

Nr. 1 av 9

14. des 2015

Trump og hans støttespillere har hevdet at Clinton verken er fysisk eller psykisk sterk nok til å takle presidentvervet. I motsetning til Clinton har Trump aldri lagt fram noen helseattest, bortsett fra et kortfattet brev fra sin mangeårige lege Harold Bornstein. Bornstein skriver at resultatene fra Trumps siste helsesjekk var «forbausende fortreffelige» og betegner hans fysiske styrke og utholdenhet som «ekstraordinær».