PS: Du kan bruke piltastene på tastaturet til å bla mellom kortene.

Kort forklart

Interiørshopping med spisepauser i København

Av Benedicte Wessel-Holst

Sveip for å starte

Blomstermekka

Blomsterhandler Tage Andersen er en Danmarks mest kjente dekoratør, og en et must for inspirasjon. Sjekk ut hans egenproduserte metallegg (!) og superkule vaser! Adresse: Ny Adelgade 12.

Tage Andersen

Avslutt dagen på Café Victor

Den tradisjonsrike restauranten er en klassiker, med store blomsteroppsatser, stamgjester og høy stemning. Uformelt, men høyt nivå på maten. Adresse: Ny Østergade 8

Lunsj i bakgården

I bakgården til Beau Marché ligger et lite brasserie med samme navn - en skjult perle. Her tar du lunsjen! Adresse: Ny Østergade 32.

Shopping OG champagne

Vi elsker Beau Marchés interiørmiks av dansk, vintage og internasjonale nyheter - og slett ikke alt koster skjorte og bukse. Ta et glass champagne i vinbaren før du drar kortet. Adresse: Ny Østergade 32.

Smørbrød i verdensklasse

Hos smørbrøddronningen Ida Davidsen risikerer du å møte både kjendiser og politikere. Ida er snart 80 år, og selv om barna hennes nå har overtatt driften som femte generasjons restaurantører - piller hun fortsatt reker hver eneste dag. Adresse: Store Kongensgade 70 (kjøkkenet har åpent 10.30-16.00)

Mørk, eksklusiv eleganse

Kanskje kan det kalles en luksushotell-stil? Er du svak for vakre, mørke fløyelstekstiler, kule krukker og lamper - vel da er interiørbutikken Rue Vert verdt et besøk. Skulle du bli grepet av shoppingrusen ordner de frakt hjem til Norge. Adresse: Ny Østergade 11

Yvonne Wilhelmsen

Franske, antikke fristelser

Hos Fil de Fair finner du håndplukkede franske antikviteter, hentet hjem fra markeder og eksklusive loppiser. Her er alt fra lysestaker og lysekroner til unike møbler og krukker. Og har drømt om en bukk fra en gammel turnhall? De har den her. Adresse: Store Kongensgade 83 A

Kaffe og frokost

Atelier September er koselig og akkurat passe hipt for en deilig start på en hektisk dag med interiørshopping i København. Adresse: Gothersgade 30.

Yvonne Wilhelmsen